Konu
:
Kuru Meyveli Milföy Tart
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Meyveli Milföy Tart
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Meyveli Milföy Tart
MALZEMELER
5-6 adet milföy hamuru
3 adet kuru incir
5-6 adet kuru kayısı
7-8 adet kuru mürdüm eriği
1 su bardağı ceviz için (dövülmüş)
½ su bardağı su
½ su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Hazır
kare milföy hamurlarından 5-6 adeti hamur işi için yeterli olacaktır
20-22 cm çapındaki tart kalıbını yumuşak bir margarinle iyice yağlayın
5-6 adet milföy hamurunu oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra üst üste koyup
hafif yoğurun ve bir merdane yardımıyla milföy hamurunu açalım
Tezgaha çok hafif un serpelim hamur yapışmasın
Sonra bu yuvarlak milföy hamurumuzu yağlanmış tart kalıbına yerleştirip
kenarlarını da kalıbın kenarlarına doğru yükseltelim
Bu arada bir kenarda kuru meyveli harcımızı hazırlayalım
Bunun için 3 adet kuru incir
5-6 adet kuru kayısı
7-8 adet kuru mürdüm eriğini mümkün olduğunca incecik doğrayalım
1 su bardağı dövülmüş ceviz içiyle beraber
yarım su bardağı su
yarım su bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı tereyağını da hazır edelim
Öte yandan bir tavaya yağı koyalım ve yağ erimeden toz şekeri katalım
Şeker iyice eriyip
ağda gibi olup
rengi koyu kahverengi olmaya başladığında hemen suyu ekleyip
karıştıralım
Ardından bütün kuru meyvelerimizi de ilave edip
10 dakika kadar pişirelim
Altını söndürüp
dövülmüş ceviz içini karıştıralım ve harcımızın soğumasını bekleyelim
Sonra da soğuyan bu harcı
tart kalıbının içindeki milföy hamurunun üzerine yayalım
175 dereceye ayarlı fırında en az 25-30 dakika pişirip
ılık olarak servise sunalım
Hatta çırpılmış krema ya da krem şantiyi dilimlerin üzerine koyarak lezzeti arttırabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul