Yalnız Mesajı Göster

Armutlu Ve Cevizli Kek Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Ve Cevizli Kek Tarifi





Armutlu ve Cevizli Kek Nasıl Yapılır?




Armutlu ve Cevizli Kek
Bardak ölçüleri Amerikan ölçülerine göre verilmiştir
Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker (ben biraz daha az kullandım)
  • yarım tatlı kaşığı karbonat
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
  • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
  • Fırını 175C'ye getirin Derin bir kek kalıbını yağlayın
  • Un şeker karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin Ortasını havuz gibi açıp yağı yumurtaları ve vanilyayı ekleyin Armutu ve cevizleri karıştırın Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün
  • Fırında 60-70 dakika batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin 20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın

Alıntı Yaparak Cevapla