Konu
:
Armutlu Ve Cevizli Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Ve Cevizli Kek Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Ve Cevizli Kek Tarifi
Armutlu ve Cevizli Kek Nasıl Yapılır?
Armutlu ve Cevizli Kek
Bardak ölçüleri Amerikan ölçülerine göre verilmiştir
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker (ben biraz daha az kullandım)
yarım tatlı kaşığı karbonat
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak
ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
Fırını 175C'ye getirin
Derin bir kek kalıbını yağlayın
Un
şeker
karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin
Ortasını havuz gibi açıp yağı
yumurtaları ve vanilyayı ekleyin
Armutu ve cevizleri karıştırın
Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün
Fırında 60-70 dakika
batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin
20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul