Konu
:
Patlıcanlı Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Börek Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Börek Tarifi
Malzemeler
Hamur için
250 gram margarin
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tuz
İçi için
3-4 adet patlıcan
200 gram kıyma
1 adet ince kıyılmış soğan
Tuz
karabiber
pulbiber
2-3 dal taze nane
Üzeri için
Çörekotu
PATLICANLI BÖREK TARİFİ
İç malzemesi için patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın
Soğanı kıymayla birlikte kavurun
Patlıcanları ekleyip karıştırın
Tuz
karabiber ve pulbiberi ilave edip
kısık ateşte pişirin
Tencereyi ocaktan almadan önce ince kıyılmış taze naneyi ekleyip soğumaya bırakın
Hamur için oda sıcaklığındaki margarini
yoğurt ve sıvıyağıyla birlikte bir kaba alın
Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp
akıyla diğer yumurtayı hamura ekleyin
Un
kabartma tozu ve tuzu ilave edip
ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın
Her parçayı unlu zeminde dikdörtgen şeklinde açın
İç malzemesinin 1/3'ünü ilk hamurun ortasına yayın
Hamurun kenarlarını patlıcanlı malzemenin üzerini örtecek şekilde kapatın
Hamurun kat kısmı altta kalacak şekilde yağlı kağıt ile kaplı tepsiye yerleştirin
Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayın
Böreklerin üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün
İnce uçlu bıçakla böreklerin üzerine çizikler atıp
çörekotu serpin
Önceden ısıtılmış 175C fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Dilimleyerek servis yapın
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul