Konu
:
Kolay Arnavut Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Arnavut Böreği Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Arnavut Böreği Tarifi
MALZEMELER
Hamur için:
1 kg
un
1 çay bardağı sıvıyağı
Alabildiğince ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
200 gr beyaz peynir veya çökelek
2 adet orta boy kuru soğan
1 demet pazı
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine sürmek için:
2 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı eritilmiş ılıtılmış margarin
Ayrıca bezeleri yağlamak için:
1 su bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Geniş bir yoğurma kabının içinde unun ortasını açıp
tuzu
bir fincan sıvıyağı ve azar azar ılık suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım
Bezelerden her birini bir yemek tabağı büyüklüğünde açalım
Her birinin üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağı sürelim ve bekletelim
Öte yandan içinin harcını hazırlamak üzere pazıları yıkayıp
çok ince doğrayalım ve geniş bir kabın içine boşaltalım
Üzerine yemeklik çok ince kıyılmış kuru soğanları ekleyip
tuzunu serpiştirelim
Bir elimizle tıpkı köfte yoğurur gibi pazı ve soğanları ezip
eskilerin deyimiyle ?öldürelim
? Sonra içine tavla zarı formunda küp doğranmış domatesleri ekleyip
şöylesine bir karıştırıp
bir kenara koyalım
Şimdi tabak büyüklüğünde açılmış ve yağlanmış hamurlarımızdan dördünü üst üste koyup
elimizi yumruk yapıp
hamuru elimizde döndürerek hazır yufka inceliğinde ve şeklinde büyütelim
Ya da iki kişi karşılıklı geçip
çamaşır çekiştirir gibi hamuru çekiştirip hazır yufka gibi büyütün
Diğer 4 hamuru da üst üste koyarak aynı şekilde hazır yufka gibi
tek parça olarak büyütelim
Şimdi elimizde iki parça yufka oldu
40-45 cm
çapındaki
kenarları yüksek
yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serelim
Üzerine çiğden hazırladığımız harcımızı yayalım
Üstüne tekrar ikinci yufkayı serip
iki yufkanın kenarlarını elimizle birbirine yapıştıralım
Üzerine birlikte çırpılmış yoğurt ve yumurta sarılarını sürelim
Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp
böreğimizi pişmeye bırakalım
Yaklaşık 35-40 dakika sonra üzeri altın sarısı kızaran böreği fırından alıp
sıcakken dilimleyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul