Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Pasta Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Pasta Tarifi





MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
7 yemek kaşığı maden suyu
Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
Kreması için :
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
25 yemek kaşığı un (silme)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya


HAZIRLANIŞI
Unun ortasını açın Tuz tarçın pudra şekeri ile karıştırın Sıvı yağ limon suyu ve maden suyu ekleyin 5 dakika yoğurun Humuru 15-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin Hamuru iki eşit parçaya ayırın Unlanmış tezgaha kalınca açın Ortadan ikiye katlayıp tekrar açın Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın
Hamuru unlanmış bir oklava ile çok ince açın 10 cm çapında yuvarlaklar kesin Yağı ısıtıp elde ettiğiniz hamur parçalarını bu yağda kızartın Kremayı hazırlamak için yumurta sarısını şekerin yarısı ile mikserde çırpın Mayonez kıvamında açık sarı bir karışım elde edince un ilave edin Sütü kalan şeker ile kaynatın Kaynamış şekerli sütün yarısını yumurta sarısına ekleyin Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birleştirin Kısık ateşte kaynama derecesine getirip 2 dakika pişirin
Vanilyayı ekleyip ateşten alın Soğurken üzeri kabuk tutmaması için pudra şekeri serpin Kızarmış hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun
Not: Krema üzerine çikolata sosu ile de servise sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla