Konu
:
Kızarmış Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kızarmış Pasta Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızarmış Pasta Tarifi
MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
7 yemek kaşığı maden suyu
Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
Kreması için :
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2
5 yemek kaşığı un (silme)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Unun ortasını açın
Tuz
tarçın
pudra şekeri ile karıştırın
Sıvı yağ
limon suyu ve maden suyu ekleyin
5 dakika yoğurun
Humuru 1
5-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin
Hamuru iki eşit parçaya ayırın
Unlanmış tezgaha kalınca açın
Ortadan ikiye katlayıp tekrar açın
Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın
Hamuru unlanmış bir oklava ile çok ince açın
10 cm çapında yuvarlaklar kesin
Yağı ısıtıp elde ettiğiniz hamur parçalarını bu yağda kızartın
Kremayı hazırlamak için yumurta sarısını şekerin yarısı ile mikserde çırpın
Mayonez kıvamında açık sarı bir karışım elde edince un ilave edin
Sütü kalan şeker ile kaynatın
Kaynamış şekerli sütün yarısını yumurta sarısına ekleyin
Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birleştirin
Kısık ateşte kaynama derecesine getirip 2 dakika pişirin
Vanilyayı ekleyip ateşten alın
Soğurken üzeri kabuk tutmaması için pudra şekeri serpin
Kızarmış hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun
Not:
Krema üzerine çikolata sosu ile de servise sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul