Konu
:
Ahududulu Fıstıklı Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ahududulu Fıstıklı Tart Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahududulu Fıstıklı Tart Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı süt
6 yumurta sarısı
1/2 su bardağı şeker
1/3 su bardağı mısır nişastası elenmiş
1 1/2 çay kaşığı vanilya özütü*
3 1/2 çorba kaşığı tereyağı ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında
*Vanilya özütü vanilinle aynı şey değildir
Eğer yoksa yerine altta sütü ısıtırken içine ortadan bölüp tohumlarını sıyırdığınız bir vanilya çubuğu da atabilirsiniz (daha sonradan bir kevgirden geçirip öyle kullanabilirsiniz sütü
)
Yapılışı
[*]Ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın
[*]Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını şekeri ve mısır nişastasını çırpın
Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 1/4 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır)
Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin
Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin
Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha çırpıp ateşten alın
[*]Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın
[*]5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın
Ardından tereyağı parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin
[*]Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz
Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun
[*]Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul