Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Gelin Bohçası Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Gelin Bohçası Tarifi





MALZEMELER
500 gr Beyaz Peynir
100 gr Krem Peyniri
Tuz Karabiber Pul biber
3 Diş Sarmısak
250 gr Yufka
80 gr Eritilmiş Margarin
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Yumurta Sarısı
1 Demet Maydanoz


HAZIRLANIŞI
Sarmısağı soyup ezin Bir kasede beyaz peyniri ufalayın Krem peynir tuz karabiber pul biber ve sarmısağı karıştırın Maydanozun sap kısımlarını ayıklayıp tuzİu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın
Yufkaların üzerine eritilmiş margarini sürüp 25 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin İki kareyi üst üstte yerleştirip ortasına peynirli karışımdan yayınKareleri bohça olarak şekillendirip haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayın
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Bir fırın tepsisini yağlayın Yumurta sarılarını zeytinyağı ile birlikte iyice çırpın Bohçaların etrafına yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Bohçaları fırına verip 10 dakika kadar pişirin Fırından aldıktan sonra 5 - 10 dakika kadar dinlendirip servis yapın
Öneri: Bohçaların yanına değişik soslarda hazırlayabiiirsiniz Örneğin bohçaların yanında domates sosu sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla