Konu
:
Pofuduk Hamur Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Pofuduk Hamur Kızartması
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pofuduk Hamur Kızartması
Pofuduk hamur kızartması tarifi - Pofuduk hamur kızartması yapılışı
İçindekiler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 silme çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
sıvı yağ
Hazırlanışı
Un
tuz ve karbonatı karıştırın
Un havuzuna yumurta ve yoğurdu ilave edip
iyice yoğurun
Hamuru üç parçaya bölüp 0
5 cm açıp
istediğiniz büyüklük ve şekillerde kesin
Önceden kızdırılmış yağda kızartın
Bu ölçülerle 30 adet hamur kızartması çıkıyor
Tabi bu sayı büyüklüğe göre değişir
Mutlaka karbonat kullanılması gerekiyor
Bir defasında dalgınlıkla karbonat yerine kabartma tozu kullanmışım
İlk kızarttıklarımın neden kabarmadığını anlamak için etrafa bakınırken gördüğüm boş kabartma tozu paketi olayı açıklamıştı
İçindeki yoğurdun asitlik oranını dengelemesi nedeniyle karbonat daha etkili
Yağın sıcaklığının sabit kalmasına dikkat edilmeli
Ocağın altı kısılıp açılarak bu sağlanabilir
Yağ çok ısınırsa hamurların dışı aniden kızarır
Yanacak korkusu ile içi hamurken yağdan çıkartmak zorunda kalırsınız
Ben bu nedenle fritözde kızartıyorum
Hamuru açıp kesmek zorunda değilsiniz
Ben genelde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp iki elimin arasında yassılaştırıyorum
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul