Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Cevizli Pasta Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Cevizli Pasta Tarifi





MALZEMELER
6 Orta Boy Patates
100 gr Margarin
1 Su Bardağı Tozşeker
5 Yumurta
1 Çay Bardağı İrmik
200 gr Çekilmiş Ceviz
1 Paket Kabartma Tozu
Krema Malzemesi
1/2 lt Süt
2 Poşet Krem Şanti
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tarçın
4 Yemek Kaşığı Elma Püresi
4 Yemek Kaşığı Şeker


HAZIRLANIŞI
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin
Margarini eriterek şekerle birlikte köpürünceye kadar çırpın Yumurtaları teker teker ilave edin İrmik çekilmiş ceviz kabartma tozu ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek karıştırın Hazırladığınız hamuru yağlanmış unlanmış kalıba dökerek 180 derece ısıtılmış firında pişirin Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın
Elma püresini hazırlamak için bir elmayı rendeleyip kendi suyu ile hafifçe pişirin Krem Şantiyi sütle çırpın Tarçın elma püresi vanilya ile karıştırdıktan sonra soğumuş kekin üzerine sürün Soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla