Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Ağaç Pasta Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Ağaç Pasta Tarifi





MALZEMELER
Kek Malzemesi
15 Su Bardağı Pudra Şekeri
200 gr Tereyağı
2 Portakal Kabuğu Rendesi
10 Yumurta
Krema Malzemesi
200 gr Kayısı Püresi
35 Çay Bardağı Şeker
10 Yumurta Sarısı
500 gr Çırpılmış Şanti


HAZIRLANIŞI
Çukur bir kapta pudra şekeri yumuşamış tereyağı ve portakal kabuğu rendesini mikserle iyice karıştırın Karışıma çırpılmış yumurtaları ekleyip yeniden karıştırın
Karışımdan aldığınız parçaları tavada ince plakalar halinde kızartın Keke benzeyen kızarmış hamurları bir gün süreyle buzdolabında bekletin
Kayısıyı püre haline getirip kaynatın Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şeker karışımını yedirin Çırpılmış şantiye kayısı püreli sosu ekleyip iyice karıştırın buzdolabında bir süre dinlendirin
Hazırlamış olduğunuz keklere ağaç gövdesi gibi şekil vererek ortasına kremayı dökün Buzdolabında 30 dakika dinlendirin Pastayı dilediğiniz istediğiniz şekilde kesip süsleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla