Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Kırma Böreği Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Kırma Böreği Tarifi





MALZEMELER
2 Adet Yufka
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti
1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Tuz Karabiber Kırmızıbiber
Kişniş
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalımTuzukarabiberi kişnişi ve yarım çay bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edipkarıştıralım
Küçük bir fırın tepsisini yağlayalımİlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelimYufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelimİkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarakyerleştirelimYine sıvı yağ serpelimHazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım
Ayrı bir tavada tereyağını eritelim Unu ekleyerekhafifçe sararana dek kavuralımSütü azar azar ve karıştırarak ekleyelimTuzunu ayarlayalımSos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalımİçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim
Sosu tavuklu harcın üstüne dökelimRendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelimÖnceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyiprenk değiştirmeye başlayana dek pişirelimFırından aldıktan sonra ılıtıpservis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla