Konu
:
Cevizli Divan Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Divan Çörek
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Divan Çörek
Cevizli divan çörek - Cevizli divan çörek tarifi - Cevizli divan çörek yapılışı
MALZEMELER:
1 su bardağı eritilip ılıtılmış tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
2 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 4 su bardağı un
İç malzemesi için;
4 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı pekmez
6 yemek kaşığı toz şeker (3 yemek kaşığı bal da kullanabilirsiniz)
1
5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Cevizli Divan Çöreği
HAZIRLANIŞI:
1
Eritilip ılıtılmış tereyağı
yoğurt ve yumurtayı derin bir kaba aktarıp elinizle karıştırın
Un ve tuzu ekleyip iyice yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında olan ve ele yapışmayan hamuru toplayıp iki eşit parçaya ayırın
Üzerine bir peçete örterek 30 dakika dinlendirin
2
Tezgahın üzerine 2 tatlı kaşığı kadar un serpiştirip hamur parçalarından birini 28-32 santim çapında tek bi yufka halinde açın
Greyfurt büyüklüğündeki diğer hamuru da aynı şekilde açın
3
Tahin ve pekmezi geniş bir kasede çatalla çırpın
Açtığınız hamurlara fırçayla bu karışımdan sürün
Toz şekeri serpiştirip ince çekilmiş cevizi dağıtın
4
Yuvarlak hamurları uçlarından başlayarak rulo şeklinde sarın
Keskin bir bıçakla
fazla bastırmadan 2
santim kalınlığında halkalar oluşacak şekilde dilimleyin
5
Fırın tepsisine fırın kağıdı yayın
Ya da tepsiyi hafifçe yağlayın
6
Hazırladığınız yuvarlak çörekleri yan yatırarak tepsiye dizin
Fırını 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt¬üst konuma ayarlayın
Çörekleri sıcak fırında hafif kahverengileşinceye kadar
35-40 dakika pişirip çıkarın
Ilınınca servise sunun
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul