Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Avcı Böreği Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Avcı Böreği Tarifi





MALZEMELER
İçi İçin:
2 Adet Tavuk Göğsü
2 Adet Soğan
3 Adet Sivri Biber
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Demet Maydanoz
Tuz
Sos İçin:
250 gr Yoğurt
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Nane
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu
Kızartmak İçin: 2 Su Bardağı Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Böreğin içini hazırlamak için önce tavuk etini haşlayınHaşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırın1 Çorba kaşığı margarini tavada eritinKüçük küçük doğranmış 2 adet soğanı ve 3 adet sivri biberi tavaya alınRenkleri değişene dek kavurunTavuk etini de ekleyinSon olarak ince kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edinAteşten indirereksoğumaya bırakın
Yufkaları düz ve sert bir zemine yerleştirinBir bıçak yardımıyla 4 parçaya ayırınKestiğiniz parçaların her birine hazırladığınız malzemeden koyunGeniş tarafından başlayarak yufkaları sarınHazırladığınız börekleri kızgın sıvı yağda kızartın
Sos için:Yoğurdu ve ince kıyılmış 1 diş sarmısağı karıştırınSonra ince ince kesilmiş nane ve dereotunu ekleyinBöreğin yanına yoğurtlu sostan koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla