Konu
:
Tavuklu Kadayıf Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Kadayıf Böreği Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Kadayıf Böreği Tarifi
Malzemeler:
—500 gr kadayıf
—2 su bardağı süt
—2 adet yumurta
—1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
—500 gr tavukgöğsü
—1 adet kuru soğan
—1;5 paket mantar
—3–4 adet çarliston biber
— tuz; karabiber
—1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
—3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Önce iç malzeme hazırlanır
Rendelenmiş soğan yağda hafif kavrulur
İnce doğranmış biberler eklenir
Biberler biraz sararınca küp küp kesilmiş tavuk etleri de malzemeye katılır
Suyunu bırakıp çekene kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir
Daha sonra da kesilmiş mantarlar eklenir
Onlar da suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir
Tuz ve karabiber eklenip soğumaya bırakılır
Böreğin yapılacağı tepsi yağlanır
Kadayıfın yarısı yağlı ellerle hafif açılarak tepsiye yayılır
Hazırlanan iç malzeme kadayıfın üstüne eşit biçimde yayılır
Kadayıfın diğer yarısı da aynı şekilde en üste konur
Daha sonra süt yumurta ve sıvı yağ çırpılır ve böreğin üzerinde gezdirilir
Kaşar peyniri de serpilerek fırına verilir
Üstü kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul