Yalnız Mesajı Göster

Mercimek Koftesi (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimek Koftesi (Resimli)





1 su bardagi mercimegi yikayin duduklu tencereye koyun uzerinede tam 2su bardagi su dokun limon tuzu kullaniyosaniz az limon tuzu atin birazda normal tuz atip dudklunun kapagini kapatinnormal ocak ayarinda duduklu fisilayana kadar dursun fislayinca ocagin altini sonuna kadar kisin tam 10veya 15 dk kadar durdurup alin duduklunun uzerine soguk su dokup havasini alin kapagi acin mercimek cok sicakken icerisine ayiklanmis yikanmadan 1 su bardagi ince bulguru atip karistirin duduklunun kapagini tekrar kapatin icinde dinlensin bulgurlar cekene kadar
o arada tavaya goz karari sivi yag 1 sogan ile kavurun uzerine 1 kasiktan fazla koyup karistirin bunuda mercimegin uzerine dokun biraz karistirin bulgur iyicek cektikten sonra ve hafif soguduktan sonra bunu bi tepsiye alin uzerine tuz biraz limon suyu biraz kuru nane birazda karabiber aci sevenlerde pul biber ekleyebilir bunlarin hepsini elinizle yogurun yesillik olarakta istege gore ince kiyilmis yesil sogan ve maydonoz kiyin yine elinizle yogurup tadina baktiktan sonra
marul ile servis yapin
afiyet olsun arkadaslar
(duduklu kullanmayanlar ayni yontemi tencere ile yapabilirler )

Alıntı Yaparak Cevapla