Yalnız Mesajı Göster

Dalyan Köfte Tarifi (Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dalyan Köfte Tarifi (Resimli Anlatım)





KARABİBERKİMYONKIRMIZI TOZ BİBERKEKİK[*] 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ[/list] İÇİ İÇİN
  • 2 ADET HAŞLANMIŞ HAVUÇ
  • 1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BEZELYE
  • 2 ADET HAŞLANMIŞ YUMURTA
PÜRE İÇİN
  • 3 ADET ORTA BOY PATATES (HAŞLANMIŞ VE EZİLMİŞ)
  • SÜT
  • TUZKARABİBERMUSKAT
HAŞLANMIŞ HAVUÇLAR VE YUMURTALAR DİZİLİR[*] STREÇ FİLM YARDIMI İLE RULO YAPILARAK YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİLİR ve ÜZERİNE SIVIYAĞ SÜRÜLÜR[*] ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 50-60 DAKİKA PİŞİRİLİR[*] AYRI BİR TAVADA BİRAZ SIVI YAĞDA BİRAZ UN KAVRULUR VE SALÇA İLAVE EDİLEREK SU EKLENİRBİRAZ KOYU BİR SOS ELDE EDİLİRKARABİBER VE TUZ EKLENİR[*] FIRINDA PİŞEN DALYAN KÖFTENİN ÜZERİNE BU SOS İLAVE EDİLİR VE FIRINDA 10 DAKİKA DAHA BEKLETİLİR[*] FIRINDAN ÇIKINCA DİLİMLENEREKYANINDA PÜRE İLE SERVİS EDİLİR[/list]






AFİYET OLSUN


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla