Konu
:
Sepet Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Sepet Makarna
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sepet Makarna
Sepet Makarna Nasıl Yapılrı?-Sepet Makarna Tarifi-Sepet Makarna Yapılışı
1 paket fırın makarna
1 yemek kaşığı margarin
İçi için;
300 gram köftelik kıyma
1 paket köfte harcı
1 yumurta
6-7 dal incecik doğranmış maydanoz
Ayrıca
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yarım çay bardağı zeytinyağ
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
karabiber
YapılışıMakarnaları kaynayan tuzlu suda
kırmadan hafif diri (al dante) kalacak şekilde haşlayın
Üzerinden bol soğuk su geçirerek iyice soğutun
Makarnaların soğuk olması kalıptaki margarinin erimemesi için
çok mühim
Fırına girebilen derin tencere veya kaseyi soğuk margarinle iyice yağlayın
Yağladıktan sonra makarnayı hemen döşemeyecekseniz
kalıbı mutlaka buzdolabında bekletin
İşin en zahmetli kısmı olan makarnaları dizmeye en dibinden başlayın
Tam ortası açık kalabilir
küçük parçalarla ortasını kapatabilirsiniz
Makarnaları gelişi güzel değilde
biten makarnanın peşinden diğerini birleştirerek düzenli bir şekilde helezonik dizin
Dizme işi bitince kalıbı buzdolabında 10 dakika bekletin
Kıyma
köfte harcı
1 yumurta
6-7 dal incecik kıyılmış maydanoz ve 2 çay bardağı su ile köfteyi yoğurun
Köfteyi dizilmiş makarnaların üzerine
makarnaları düşürmeden dikkatlice kaplayın
Makarnaları düşürmemek için köfteye elinizde şekil verip
tencereye öyle yapıştırabilirsiniz
Beşamel sosu yapmak için;
Tereyağını eritin
üzerine sürekli karıştırarak unu ekleyin
Unu kavurup
ılık haldeki sütü ekleyin
Tuzunu ilave edip
muhallebi gibi oluncaya kadar sürekli karıştırın
Topaklanırsa blender ile çırpın
Hazırladığınız beşamel sosuve 1 bardak kaşar rendesini birazda maydonoz doğrayabilirsiniz artan makarnanın birazı ile karıştırın ve kalıpta ki köftenin üzerine yerleştirin
üst kısmına tekrar makarnayı ortadan kenarlara kadar helezonik dizin
Altta ki beşamel sosun etkisi ile bu son makarna bölümünü çok kolay dizebilirsiniz
Önceden ısıttığınız fırında orta hararette pişirin
Fırın ısısı ne çok kısık olsun
ne de hararetli olsun
Orta hararette
Makarna piştikten sonra kalıptan çıkarınca yayılmaması için mutlaka
kalıbının içinde 15-20 dakika dinlendirin
Büyük bir servis tabağına ters çevirerek
dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul