Yalnız Mesajı Göster

Patates Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)







Malzemeler :

* 3 su b un
* 1 yumurta
* tuzsu

İç harcı için:

* 3 patates
* tuzkırmızı biber

Üzeri için:

* 100 gr tereyağı
* toz kırmızı biber
sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Untuzyumurtasu ile hamur yogurunPatatesi haslayin ezin tuzkarabiber kirmizi toz biberkuru nane ekleyip patatesli harci hazirlayinKlasik manti inleciginde hamurunuzu acin
hamuru ikiye katlayip 3-4 parmak genisliginde uzunlamasina kesin
kesinlen hamurlarin her birine uzunlamasina patatesli harctan yerlestirin
hamurun bir kenarina yumurta beyazi yada su sürerek sIkica kapatin
bir oklava yardimi ile hamurlarin aralarini esit büyüklükte birakarak iyice bastirin
bastirdiginiz yerlerden kesin
Kaynamis tuzlu suda 4-5 dakika pisirip suyunu süzerek alinÜzerine sarimsakli yogurt ve tereyaginda kizdirilmis toz biberli sosuda ilave edip servis yapin














Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla