Konu
:
Matematik Dersini Nasıl Çalışmalıyız?
Yalnız Mesajı Göster
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
'Bu matematik dersinden anlamıyorum'demeyinSon sınıf düzeyinde iseniz okulda öğretmeninizin anlattığı konuları dinleyerek öğrenmede ele alınan hususlara dikkat ederek izlemeye çalışınız
Dershaneye devam ediyorsanız sınıfta öğretmenlerinizin anlattıklarına çözdüğü örnek sorulara dikkat etmelisiniz
Matematikte anlatım azdır
5-10 dakika içinde bir kural verilir ve o kuralla ilgili örnek sorular çözülür
Matematik dersi genellikle öğretmen desteğinin en çok gerekli olduğu derslerden biridir
Verilen kuralı kavramadan soruları çözmek pek mümkün değildir
Önce kural öğrenilmeli onunla ilgili örnek sorular çözülmeli kitaptan soru çözerek hazırlık yapılıyorsa çözümlü sorular incelenmelidir
Daha sonra bu konudan bol pratik yapılmalı veriler değiştirilerek çözülen örnek sayısı arttırılmalıdır
Sınıf hocanızın yaptığı konuyla ilgili testteki netler gözden geçirilmeli yapılmayan sorular üzerinde durulmalıdır
Denemelerde o konularla ilgili değişik soru tipleri inceleyebilmek için derginizdeki ve değişik kitaplardaki soruları çözmelisiniz
Dergiden hazırlık yapanlar örnek çözümleri ve konuları inceledikten sonra soru çözümüne diğer kitapları kurcalamaya geçebilirler
Dershanede ve okulda yaptıkları çalışmalar dergi için ön hazırlık mahiyetini taşıyabilir
Matematik dersi bol pratik yapmayla halledilebilecek bir ders olduğundan her konu için yukarıda bahsedilen hazırlıklar yapılmalıdır
Test soruları çözülürken falan kolay falanı bilmiyorum diye geçiştirilmemeli bütün soru tipleri incelenmelidir
Deneme sınavlarıyla sıkı sıkı durumunuzu gözden geçirmeli yetersiz olduğunuz konularda hazırlıklar tamamlanmalıdır
Öğrencilerin en çok zorlandıkları lise 3 konularından bol örnek çözülmelidir
Geometri dersi yorum ve bakış açısı gerektirdiğinden pratik arttıkça şekillerden hayal edebilmeniz kolaylaşacaktır
Bu ders devamlı tekrar gerektiren derstir
Konu biriktirmeden zamanında tekrar yapılmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul