Konu
:
Soya Etli İç Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Soya Etli İç Pilav
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soya Etli İç Pilav
MALZEMELER
20 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçın
1 su bardağı soya eti suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı soya yağı
1 demet dereotu
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Soya yağında önce çamfıstığını beş dakika kavurun
üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyin
Soğanların rengi hafif koyulaştığında
iyice yıkadığınız pirinci süzerek üzerine ilave edin
Kavurma işlemine pirinçler matlaşıncaya kadar devam edin
Kavrulan pirince soya eti ve suyunu ekleyin
suyunu çekene kadar pişirin
altını kapatmadan önce iyice yıkadığınız kuşüzümünü ekleyin
yenibahar
tarçın
tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra ocağı kapatın
20 dakika dinlendirin
çok ince kıydığınız dereotu ile karıştırarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul