Konu
:
Perde Pilavı Tarifi-Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Perde Pilavı Tarifi-Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Perde Pilavı Tarifi-Yapılışı
MALZEMELER :
* 3 Su bardağı pirinç
* 2
5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
* 2 çorba kaşığı çam fıstığı
* 1 çorba kaşığı badem (kabuğu haşlanarak çıkarılmış)
* 3 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 Piliç veya keklik(Haşlanmış)
* 1
5 su bardağı piliç suyu
* tuz ve karabiber
HAMURU İÇİN:
* 1 küçük paket margarin (yumuşak)
* 3 yumurta
* 3
5 çay kaşığı tuz
* 1
5 su bardağı un
Yapılışı:
1— Pirinç ayıklanıp yıkanır
ılık tuzlu suda yarım saat bırakılır
2—Badem ve fıstık yağda pembeleştirilip
alınır
3—Aynı yağda süzülmüş pirinç birkaç kere çevrilir Sıcak piliç suyu konup pişirilir
(Önce harlı
sonra örtü
en son hafif ateşte)
4—20 dakika kapak açılmadan demlendirilir
Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır
5—Kavrulmuş fıstık ve badem
kuş üzümü
küçük parçalara ayrılmış piliç eti
tuz
karabiber pilâva ilâve edilir
HAMURUN YAPILIŞI : 1 küçük paket margarin
ile 2 yumurta ve tuz ezilir
2
5 bardak un ile yoğrulur
Merdane ile 2-3 mm kalınlıkta açılıp yağlanmış yuvarlak dipli bir tencereye yerleştirilir
(Kenarlardan hamur sarkmalıdır
)Hazııianan iç pilav hamurun üzerine boşaltılıp el ile bastırılarak sıkıştırılır
(Pilâv sıcak olmamalıdır
)Sarkan hamurlar üzerine kapatılır
Orta hararetli fırında kızartılıp servis tabağjna ters çevrilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul