Yalnız Mesajı Göster

Perde Pilavı Tarifi-Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Perde Pilavı Tarifi-Yapılışı








MALZEMELER :
* 3 Su bardağı pirinç
* 25 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
* 2 çorba kaşığı çam fıstığı
* 1 çorba kaşığı badem (kabuğu haşlanarak çıkarılmış)
* 3 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 Piliç veya keklik(Haşlanmış)
* 15 su bardağı piliç suyu
* tuz ve karabiber
HAMURU İÇİN:
* 1 küçük paket margarin (yumuşak)
* 3 yumurta
* 35 çay kaşığı tuz
* 15 su bardağı un


Yapılışı:
1— Pirinç ayıklanıp yıkanırılık tuzlu suda yarım saat bırakılır
2—Badem ve fıstık yağda pembeleştirilipalınır
3—Aynı yağda süzülmüş pirinç birkaç kere çevrilir Sıcak piliç suyu konup pişirilir(Önce harlı sonra örtüen son hafif ateşte)
4—20 dakika kapak açılmadan demlendirilir Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır
5—Kavrulmuş fıstık ve bademkuş üzümü küçük parçalara ayrılmış piliç etituzkarabiber pilâva ilâve edilir

HAMURUN YAPILIŞI : 1 küçük paket margarinile 2 yumurta ve tuz ezilir25 bardak un ile yoğrulur Merdane ile 2-3 mm kalınlıkta açılıp yağlanmış yuvarlak dipli bir tencereye yerleştirilir (Kenarlardan hamur sarkmalıdır)Hazııianan iç pilav hamurun üzerine boşaltılıp el ile bastırılarak sıkıştırılır(Pilâv sıcak olmamalıdır)Sarkan hamurlar üzerine kapatılır Orta hararetli fırında kızartılıp servis tabağjna ters çevrilir










Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla