Yalnız Mesajı Göster

Karidesli Tayland Pilavı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Tayland Pilavı Tarifi





Karidesli Tayland Pilavı tarifi

Karidesli Tayland Pilavı nasıl yapılır
Karidesli Tayland Pilavı yapılışı resimli


Karidesli Tayland Pilavı malzemeleri

2 su bardağı jasmine pirinç
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 su bardağı su
2 diş iri sarımsak incecik kıyılmış
200 gr dondurulmuş ayıklanmış karides (çözülmüş)
1 havuç küçük boy haşlanmış küçük küpler halinde doğranmış
2 yumurta
tuz
4 sap taze soğan (ince körpe) ince ince doğranmış
1 adet kırmızı dolmalık biber küçük küpler şeklinde doğranmış
2 adet yeşil sivri biber ince ince doğranmış
1 adet kırmızı sivri biber ince ince doğranmış


Karidesli Tayland Pilavı yapılışı:

Pirinci süzgeç içinde akan suyla iyice yıkayın ılık suya biraz tuz ekleyip 20-30 dakika bekletin su ve tuz eklediğiniz tencerede normal pilav gibi piştikten sonra soğumaya bırakın

Yumurtaları biraz tuzla çırpın tercihen yapışmaz yüzeyli wok veya geniş bir tava içinde iyice kızdırdığınız bir kaşık yağ ile ince bir omlet halinde pişirin bir kesme tahtasına alın soğutun ince ince kıyın Kalan yağı tavaya dökün iyice kızdırın soğanı biberleri sarımsağı bir dakika kadar karıştırarak kavurun Karidesleri ekleyin 2 dakika kadar karıştırarak pişirinPirinci havucu ve kıyılmış omleti ekleyin biraz tuz ilave edin tüm malzemelerle birlikte 2 dakika kadar sürekli karıştırarak kızartın işte servise hazır!

Arzunuza göre toz ya da pul kırmızıbiber kıyılmış maydanoz dereotu ilave edebilirsiniz

Afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla