Konu
:
Karidesli Tayland Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli Tayland Pilavı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli Tayland Pilavı Tarifi
Karidesli Tayland Pilavı tarifi
Karidesli Tayland Pilavı nasıl yapılır
Karidesli Tayland Pilavı yapılışı resimli
Karidesli Tayland Pilavı malzemeleri
2 su bardağı jasmine pirinç
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 su bardağı su
2 diş iri sarımsak
incecik kıyılmış
200 gr dondurulmuş ayıklanmış karides (çözülmüş)
1 havuç
küçük boy
haşlanmış küçük küpler halinde doğranmış
2 yumurta
tuz
4 sap taze soğan (ince
körpe) ince ince doğranmış
1 adet kırmızı dolmalık biber küçük küpler şeklinde doğranmış
2 adet yeşil sivri biber
ince ince doğranmış
1 adet kırmızı sivri biber ince ince doğranmış
Karidesli Tayland Pilavı yapılışı:
Pirinci süzgeç içinde akan suyla iyice yıkayın
ılık suya biraz tuz ekleyip 20-30 dakika bekletin
su ve tuz eklediğiniz tencerede normal pilav gibi piştikten sonra soğumaya bırakın
Yumurtaları biraz tuzla çırpın
tercihen yapışmaz yüzeyli wok veya geniş bir tava içinde iyice kızdırdığınız bir kaşık yağ ile ince bir omlet halinde pişirin
bir kesme tahtasına alın
soğutun
ince ince kıyın
Kalan yağı tavaya dökün iyice kızdırın
soğanı
biberleri
sarımsağı bir dakika kadar karıştırarak kavurun
Karidesleri ekleyin
2 dakika kadar karıştırarak pişirin
Pirinci
havucu ve kıyılmış omleti ekleyin
biraz tuz ilave edin
tüm malzemelerle birlikte 2 dakika kadar sürekli karıştırarak kızartın
işte servise hazır!
Arzunuza göre toz ya da pul kırmızıbiber
kıyılmış maydanoz
dereotu ilave edebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul