Konu
:
Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
Malzemeler
300 gr kuzu eti
2 su bardağı pirinç
3 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı badem
3 çorba kaşığı sıvı yağ
karabiber
Tuz
Yapılışı:
Tencereye sıvı yağı kuzu etlerini alın ve kavurun
Patlıcanları uzun uzun dilimleyip ızgara
yada teflon tavada pişirin
Pilav yapmak için kabuklarından ayıklanan bademleri zeytinyağında kavurun üstüne 2 su
bardağı pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin
Kavurduktan sonra üstüne sıcak suyunu
döküp pişirin
Kuzu etlerin üstüne 2 tane küp küp doğranmış domatesleri ilave edin pişirin
Yuvarlak bir kalıbın etrafına patlıcanları uç tarafları dışarda olacak biçimde dizin
Pilavı kalıbın içine alın orta kısmına kuzu etini koyun ve patlıcanların dışta duran kısımlarıyla kapatıp
kalıbtan çıkaralım
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul