Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)








Malzemeler
300 gr kuzu eti
2 su bardağı pirinç
3 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı badem
3 çorba kaşığı sıvı yağ
karabiber
Tuz

Yapılışı:
Tencereye sıvı yağı kuzu etlerini alın ve kavurunPatlıcanları uzun uzun dilimleyip ızgara
yada teflon tavada pişirin
Pilav yapmak için kabuklarından ayıklanan bademleri zeytinyağında kavurun üstüne 2 su
bardağı pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin Kavurduktan sonra üstüne sıcak suyunu
döküp pişirin
Kuzu etlerin üstüne 2 tane küp küp doğranmış domatesleri ilave edin pişirin
Yuvarlak bir kalıbın etrafına patlıcanları uç tarafları dışarda olacak biçimde dizin
Pilavı kalıbın içine alın orta kısmına kuzu etini koyun ve patlıcanların dışta duran kısımlarıyla kapatıp
kalıbtan çıkaralım








Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla