Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)








MALZEMELER:

2 Adet patlıcan

1 bardak domates suyu

3 bardak pirinç

tuz kuru nane dere otu

zeytinyağı


Yapılışı:
Patlıcanları alacalı doğrayıpküp küp kesiptuzlu suda biraz bekletiyoruz ki acılığı gitsinSonra suyunu süzdürüp tavadaki zeytinyağına atıp kızartmak ile kavurmak hatta öldürmek dediğimiz işlemi gerçekleştiriyoruzAteş açık olacak kapak kapanmayacak ki patlıcan suyunu salmasın ve kızarsınSonra bir bardak domates suyunu kendi ekliyoruz ve baharatlarını da koyuyoruz Bir taşım kaynatıp yıkadığımız pirinci de ekliyoruzÜzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatıp altını kısarak pişmeye bırakıyoruz Yaklaşık 15 dakika içinde pişiyorDereotunu üzerine serpip servise hazır hale getiriyoruz
Yanına da enginarla servis yapabilirsiniz koyuyoruz
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla