Konu
:
Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)
MALZEMELER:
2 Adet patlıcan
1 bardak domates suyu
3 bardak pirinç
tuz
kuru nane
dere otu
zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı doğrayıp
küp küp kesip
tuzlu suda biraz bekletiyoruz ki acılığı gitsin
Sonra suyunu süzdürüp
tavadaki zeytinyağına atıp kızartmak ile kavurmak hatta öldürmek dediğimiz işlemi gerçekleştiriyoruz
Ateş açık olacak
kapak kapanmayacak ki patlıcan suyunu salmasın ve kızarsın
Sonra bir bardak domates suyunu kendi ekliyoruz ve baharatlarını da koyuyoruz
Bir taşım kaynatıp yıkadığımız pirinci de ekliyoruz
Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatıp altını kısarak pişmeye bırakıyoruz
Yaklaşık 15 dakika içinde pişiyor
Dereotunu üzerine serpip servise hazır hale getiriyoruz
Yanına da enginarla servis yapabilirsiniz koyuyoruz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul