Konu
:
Sultan Reşat Pilavı (5 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Reşat Pilavı (5 Kişilik)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Reşat Pilavı (5 Kişilik)
MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk suyu tableti
Yarım çay bardağı kabuksuz badem
2 çorba kaşığı kuru üzüm
80 gram tereyağı
1/4 limon suyu
1 çorba kaşığı tuz
Köftesi için:
250 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
Tuz
karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 adet küçük soğan
3 adet orta boy domates
Kızartmak için: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayıp
bir kaba alalım
Üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave edelim
Limon suyunu da ekleyelim
Soğuyana dek pirinci suda bekletelim
Ardından pirinci birkaç kez nişastası gidene dek yıkayalım
Suyunu süzelim
Tencereye tereyağı alıp
eritelim
Bademleri ilave edip
1 dakika kavuralım
1- Bademler hafifçe pembeleştiğinde pirinçleri tencereye aktaralım
Karıştırmaya devam ederek
pirinçlerin şeffaflaşmasını sağlayalım
Tavuk suyu tabletini
3 su bardağı sıcak suda eritip
kuru üzümlerle birlikte pirinçlerin üzerine ekleyelim
Tuzunu ayarlayalım
Birkaç kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım
Pilavı suyu çekip üzeri göz göz olana dek pişirdim
Tencereyi ateşten aldıktan sonra üzerine nemli bir bez örtelim
Kapağını kapatıp
15-20 dakika demlendirelim
2- Köfte için
kıymayı geniş biı kaba alalım
Ekmek içini
rendelenmiş soğanı
tuzu
karabiberi ve kimyonu ilave edelim
Malzemeleı özleşene dek yoğuralım
Bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım
3- Teflon tavaya sıvı yağı alalım
Köfteleri kızartalım
Domateslerin kabuklarını soyup
fındık iriliğinde doğrayalım
Tavaya aktaralım
Tavayı sallayarak
domateslerin yumuşamasını sağlayalım
1-2 çorba kaşığı su ilave edip
5 dakika daha pişirelim
Ateşten alalım
Pilavı servis tabağına alalım
Ortasını çukur şeklinde açalım
Köfteleri pilavın ortasına yerleştirelim
Domates sosu ile birlikte servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul