Yalnız Mesajı Göster

Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi





Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi

Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi
Resimli Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi

Malzemeleri
4 Adet Tavuk Göğsü
1 Yarım Çay Kaşığı Kakule
1 Yarım Çay Kaşığı Nane
2 Kaşık Kişniş
1 Kaşık Susam
1 Su Bardağı Un
2 Kaşık Çiçek Yağı
3 Fincan Tavuk Suyu
1 Yarım Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Yarım Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Hardal Çekirdeği




Hazırlanışı
Yağımızı bir orta boy tencerede ısıtalım içine ince doğradığımız soğanı dövülmüş sarımsağı hardal çekirdeğini ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim Pirincimizi ekleyelim ve baharatlar iyice karıştıralım Ardından tavuk suyunu ekleyip biraz kaynatalım Isıyı düşürelim ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatalım Kişnişotuyla karıştırarak saklayalım Tavuk filetolarını önce unasonra çırpılmış yumurtaya ve en son susama bulayalım ve firitözde kahverengi oluncaya kadar pişirelimAfiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla