Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Pilav Tarifi Resimli

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Pilav Tarifi Resimli





Kayısılı Pilav Tarifi Resimli

Kayısılı Pilav nasıl yapılır
Kayısılı Pilav yapılışı

Kayısılı Pilav Malzemeler
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran Tuz






Kayısılı Pilav Yemeğin Tarifi

Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın

Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin

Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün

Pilav pişince ateşten indirin Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla