Konu
:
Paşa Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Paşa Pilavı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paşa Pilavı
MALZEMELER
1 kg yağsız kuşbaşı dana eti et
dana
100 gr tereyağ ( ya da margarin)
1 adet havuç
rendelenmiş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kg konserve bezelye
4 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Dört su baradağı pirinci sıcak su ile haşlayın
İki adet orta boy soğan
iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup
yıkadığınız kuşbaşı etleri katın
beraberce karıştırın
Otuz dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin
Bu malzemeyi
geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın
üzerine bezelyeleri ilave edin
Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon serpin
Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde
eşit dağılacak biçimde döküp
beş du bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp
ağır ateşte yirmi dakika kadar
pilav suyunu çekinceye dek pişirin
Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin
Tencereden daha geniş bir tepsinin içine dikkatlice ters çevrip pilavı boşaltın
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul