Yalnız Mesajı Göster

Macar Pilavı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Macar Pilavı Tarifi





Macar Pilavı Tarifi

Macar Pilavı Nasıl yapılır?

Malzemeler
*Margarin yağı 250 gr
*Macar salamı 100 gr
*Sosis 100 gr
*Mantar 200 gr
* Bezelye 100 gr
*Çam fıstığı 100 gr
*Tuz 1 Tutam



Yapılışı
Pirinci 15 dk tuzlu ılık suda ıslatılır Bu arada salam ve sosis tavla zarı doğranır Mantar ince doğranır Küçük bir tencerede yağ eritilir çam fıstıkları sararıncaya kadar kavrulurpirinç süzdürülüp ilave edilir biraz kavurduktan sonra salamsosismantar tuz ilave edilir hepsi birlikte kavrulduktan sonra pirincin üstünü kapatacak kadar kaynar etsuyu dökülür suyunu çektikten sonra yıkanmış bezelye ilave edilir karıştırılır servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla