Yalnız Mesajı Göster

Etli Pirinç Pilavı (6 Kişilik)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Pirinç Pilavı (6 Kişilik)





MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
25 çorba kaşığı tuz
2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu
65 çorba kaşığı margarin
3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su


HAZIRLANIŞI
Pirinci pilav için hazırlayın Et suyunu bir taşım kaynatıp sıcak olarak bir kenarda saklayın
Bir tencereye margarini koyup eritin Yağ kızınca soğanı ilave edip sık sık arıştırarak birkaç dakika soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin Eti katıp yine ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin
Tuz ve biberini ekleyin 2 su bardağı sıcak su ilave edin Ateşi kısın Ağır ateşte 10 dakika daha etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp bir taşım kaynatın Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin Yaklaşık 18-20 dakika ağır ateşte pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin
Etli pilavı demlendirdikten sonra önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla