Konu
:
Etli Pirinç Pilavı (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Etli Pirinç Pilavı (6 Kişilik)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Pirinç Pilavı (6 Kişilik)
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2
5 çorba kaşığı tuz
2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu
6
5 çorba kaşığı margarin
3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Pirinci pilav için hazırlayın
Et suyunu bir taşım kaynatıp
sıcak olarak bir kenarda saklayın
Bir tencereye margarini koyup
eritin
Yağ kızınca soğanı ilave edip
sık sık arıştırarak
birkaç dakika
soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin
Eti katıp
yine ara sıra karıştırarak
birkaç dakika daha
etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin
Tuz ve biberini ekleyin
2 su bardağı sıcak su ilave edin
Ateşi kısın
Ağır ateşte
10 dakika daha
etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp
bir taşım kaynatın
Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin
Yaklaşık 18-20 dakika
ağır ateşte
pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin
Etli pilavı demlendirdikten sonra önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp
sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul