Konu
:
Çintemani Formlu Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çintemani Formlu Pilav Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çintemani Formlu Pilav Tarifi
MALZEMELER
3 yemek tarifinin birleşiminden oluşmaktadır
l
Safranlı Pilav
MALZEMESİ :
1 çay bardağı pirinç
1 tane tavuk budu
1 yemek kaşığı nohut
1 tatlı kaşığı çekirdeksiz san üzüm
1 tane kayısı
1 tane küçük soğan
1 gr safran
Dolmalık fıstık (1 tatlı kaşığı)
Badem (1 yemek kaşığı)
3-4 tane top karabiber
3-4 tane top yenibahar
2 kaşık tereyağı
0
5 çay kaşığı toz zencefil
Süsleme için kiraz domates
HAZIRLANIŞI
Tavuk budu haşlanır didiklenir
Top karabiber ve yenibahar havanda iri bir şekilde parçalanır
Tavuğun üstüne eklenir
Soğan küp doğranır
Kayısı minik doğranır
Tereyağında soğan pembeleşir
Üstüne kayısı
üzüm
nohut (nohut bir gece suda bekletilir ve kabuğu soyulur) eklenir
Tavuk da konur
1 saat kaynar suda bekleyen pirinç da ilave edilir
1
5 çay bardağı kaynar tavuk suyuna safran eklenir
Pilav pişirilir
En son 0
5 çay kaşığı toz zencefil
kavrulmuş badem ve fıstık eklenir
Demlendirilir
2
Domatesli Pilav :
MALZEMESİ :
1 çay bardağı Amerikan Pirinç
1 tane tavuk budu
2 adet domates
0
5 yemek kaşığı salça
1 tane kırmızı biber
4-5 adet tane karabiber
4-5 adet tane yenibahar
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI :
Tavuk haşlanır ve didiklenir
Üzerine yenibahar
karabiber (parçalanmış) ilave edilir
Küp doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir
Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesler
salça
küp doğranmış kırmızı biberler eklenir
Tavuklar ilave edilir
Pirinç de üzerine konur
1 çay bardağı kaynar tavuk suyu ilave edilir
Pişirilip
demlendirilir
3
Sebzeli Pilav :
MALZEMESİ :
1 çay bardağı Amerikan Pirnici
1 tane tavuk budu
3-4 tane karabiber
3-4 tane top yenibahar
1 yemek kaşığı iç bakla
1 yemek kaşığı bezelye
1 yemek kaşığı şam fıstığı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağ
5-6 dal dereotu
1 tane küçük kuru soğan
HAZIRLANIŞI :
Tavuk haşlanır
didiklenir
parçalanmış yenibahar ve karabiber eklenir
Küp doğranmış soğan tereyağında kavrulur
İç bakla yarı haşlanır
Kabuğu soyulur
Bezelye de yarı haşlanır
İç bakla
bezelye ve tavuk soğanın üzerine eklenir
Süzülmüş pirinçler de eklenir
1
5 çay bardağı kaynar tavuk suyu eklenir
Pişirilir
doğranmış dereotu eklenir ve demlendirilir
Üç çeşit pilav dinlendikten sonra
servis tabağına 1 küçük kase safranlı pilav alınır
Ters çevrilir
Aynı şekilde domatesli pilavdan alınır
ters çevrilir
Sebzeli pilavdan da alınır
Ters çevrilir
Domatesli pilav kiraz domates ile
safranlı pilav haşlanmış nohut ile
sebzeli pilav haşlanmış bezelye ile süslenir
Üzüm hoşafı ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul