Yalnız Mesajı Göster

Yufkada Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkada Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)





Yufkada Pilav Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım


Malzemeler:

1 çay bardağı bezelye
2 havuç (küp küp doğranmış)
6 çorba kaşığı yemeklik sıvı peynir ya da 100 gr peynir (eriyebilen bir peynir ya da kaşar peyniri)

1 yumurta


1 çay bardağı maydanoz (ince kıyılmış)

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kasığı tereyağ
3 çorba kaşığı limon suyu

Kekik karabiber susam
1 çay kaşığının yarısı kadar toz şeker

Tuz
400 gr tavuk (göğüs eti yada butlardan küçük kesilmiş)
Yarım su bardağı pilavlık Jasmin pirinç yada başka bir cins


Yarım çay bardağı istediğimiz cins şehriye
Yarım su bardağı tavuk suyu yada sebze suyuda kullanabilirsiniz

250 gr baklava yufkası (ya da normal yufka)

Hazırlanışı:



toz şeker ve limon suyumuzu ekliyoruz1-2 kere karıştırıp tereyağımızı ve suyumuzu koyuyoruz3-4 dakika orta ateşte sonrasında kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruzOcağı kapatıp kapakla pilav arasına kağıt mutfak havlusu yerleştirerek yaklaşık 5 dakika demlendiriyoruzPirinçler tam pişmemis olacak
1 çorba kaşığı zeytinyağı kekik ve karabiber ekleyerek karıştırıyoruz
sularını çekene kadar kızartıyoruz 3 çorba kaşığı yemeklik sıvı peynir ve tuz ekleyerek 1 dakika daha pişiriyoruz
tavaya 3 çorba kaşığı yemeklik sıvı peynir daha ekliyoruzPilav ve bezelyeli havuç karışımını ekleyerek kısık ateşte 1 dakika karıştırıyoruz
fotoğraftaki gibi yada tamamen pilavla kaplayıp üzerinde tavuk olacak şekilde yufkalarımızın üzerine koyuyoruz ve maydanoz serpiyoruz



Kalan yufkalarla karışımın üzerini kapatıyoruz ve yumurta sarısı sürerek susam serpiyoruz Dilerseniz üzerini keserek şekil verebilirsiniz


180 derecede önceden ısıttığımız fırında böreğimiz kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika kontrol ederek pişiriyoruz



Böreğinizi domates dilimleri ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz
Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla