Konu
:
Evde Nar Ekşisi Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Evde Nar Ekşisi Yapımı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Nar Ekşisi Yapımı
NAR EKŞİSİ NASIL YAPILIR?
Nar taze olarak tüketildiğinde ve suyu içildiğinde çok faydalı bir meyve dir
Bunun yanında yemeklerimize ve salatalarımıza lezzet verecek nar ekşiside çok yararlıdır
Özellikle kısır
patates salatası gibi yemekleri ayrı bir tat katar
Nar ekşisini genellikle marketlerden alırız
Fakat evde kendimiz yaparak daha sağlıklı ve güvenilir bir nar ekşisi elde edebiliriz
Evet yapımı biraz zahmetlidir narın tanelerini ayıklamak zor olabilir
Ama kısa bir uğraş sonrası sağlıklı nar ekşisinizi kendiniz yapabilirisniz
Evde Nar Ekşisi Yapımı
Arzu ettiğiniz miktarda narı ayıklayın
Tadını değiştirmemesi için zarını ve uçlarını iyice temizleyin
Sonrasında ise patates püresi yaptığımız ezici ile narları ezip
suyunu çıkarın ve sırlı toprak bir kaba süzgeç vasıtasıyla süzdürün
Orta ateşte
reçel suyu kıvamına gelene kadar kaynatın
Porselen bir tabağa damlattığınızda akmadan kalıyorsa olmuş demektir
Bu aşamadan sonra bir süre güneşte bekletilir ve rengi koyulaştırılır
*Domates
limon
nar gibi asitli yiyeceklerin pişirilmesi aşamasında reactive kapların kullanılmaması gerekiyor
Demir ve aluminyum kaplar bu kategoriye giriyor ve içlerinde pişen yiyeceklerin tadını bozuyorlar
O yüzden bu tür asitli yiyecekleri non-reactive gruba giren çelik
cam ve sırlı toprak kaplarda pişirmekte yarar var
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul