Konu
:
Pilav Yapmanin Püf Noktalari
Yalnız Mesajı Göster
Pilav Yapmanin Püf Noktalari
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilav Yapmanin Püf Noktalari
Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce yağ ile biraz kavurmayı deneyin
Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar
Eğer sade pilav pişiriyorsanız pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu pilavın rengini daha beyaz yapacaktır
Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz
Taze yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır
Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse 1/4 ölçü sıcak su ilave edin
Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin
Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır
Bunun da kolayı var
Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın
Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek karıştırmadan ısıtın
Karıştırmak pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır
Pilavı pişirirken asla karıştırmayın
Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar
Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz
Ancak pirinçleri pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın
Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul