Konu
:
Kuru Fasülye Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Fasülye Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Fasülye Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?
Kuru Fasülye Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?
- Fasulye ve nohut gibi hububatlar gaz yapmamayı için bir gece önceden ıslatılmalıdır
Ancak ilk suyu içine çekeceği için bir müddet beklettikten sonra suyu değiştirin ve sabaha kadar bu su içinde bekletin
Burada dikkat edilmesi gereken fasulyenin pişirmeden önce suyunu yeniden değiştirmenizdir
Yoksa şişkinlik ve gaz şikayetiniz olabilir
Bazı tariflere göre bu suyun içerisine karbonat veya tuz atılır
- Kuru fasulyeye asıl tadını veren soğan-domates harcına bir kaç adet yeşil biber de katabilirsiniz
Fasulyenizin acı olmasını istiyorsanız pul biber yerine acı biber turşularından eklemeyi deneyin
- Fasulye için et seçerken kuşbaşı dana etini tercih edin
Bu tür işlenmiş etteki su fasulyenizi daha lezzetli bir hale getirecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul