Konu
:
Derin Dondurucuda Neler Saklanır?
Yalnız Mesajı Göster
Derin Dondurucuda Neler Saklanır?
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Derin Dondurucuda Neler Saklanır?
Derin dondurucuda neler saklanır?
PASTALAR
Her tür yaş pastayı ağzı kapaklı bir kapta derin dondurucuya atabilirsiniz
Çıktıktan yaklaşık yarım saat sonra aynı ilk koyduğunuz zamanki kadar taze ve yumuşak oluyor
Ben yaş pasta ve ekler koydum
Sonuç oldukça başarılıydı
PİŞİRİLMİŞ HAMUR İŞLERİ
Büyük bir tepsi börek yaptınız ve hepsi yenmedi
Böreğinizi dilimleyip anında buzdolabı poşetleri içinde derin dondurucuya atabilirsiniz
Çıktığında yarım saat bekletin
aynen konduğu kadar yumuşak oluyor
Patatesli börekte başarısız olduk
peynirli türler daha başarılı oluyor
Yine evde poğaça yaptınız ya da minik sandviç ekmekleri
Bunları pişmiş olarak derin dondurucuya atabilirsiniz
Ben poğaça yaptığımda yarısını yiyoruz
kalan yarısını derin dondurucuya atıyoruz
misafir geldiğinde hemen hazır oluyor
Puf puf ve yumuşak oluyor çıktığında
Ekmekler! Ekmek yapma makinesinde yaptığımız ekmekleri soğuduktan hemen sonra derin dondurucuya koyabiliriz
Acil durumlarda ya da ekmek yapmaya üşendiğinizde yemeden 1 saat önce buzluktan çıkarmak yeterli
Aynı konduğu andaki gibi yumuşacık oluyorlar
Özellikle sütlü ekmek ve çavdar ekmeğini denedik
başarılı olduk
PİŞMEMİŞ HAMUR İŞLERİ
Misafirlerinize ya da kendinize sıcacık ikramlar yapmak istiyorsunuz ama hamuru hazırlamak
böreği sarmak uzun işler
Burada imdadımıza derin dondurucu yetişiyor
Önceden sigara börekleri sararak 10'lu paketler halinde alüminyum folyo ya da buzdolabı poşetleri içinde derin dondurucuya atabilirsiniz
Çıkarıp buzunu çözmeden kızartabilirsiniz
Avcı böreği ya da aynı teknikle sarılmış peynirli börekleri de derin dondurucuda 12'li paketler halinde saklayabilirsiniz
Buzunu çözmesini beklemeden fırın tepsisine dizip 200 derecede pişirebilirsiniz
Poğaça gibi mayalı hamurları hazırlayıp
içlerini doldurup şekillendirerek derin dondurucuya atabilirsiniz
Hamur halindeyken bir tepsiye dizerek derin dondurucuya koyuyoruz
15-20 dakika sonra hamurlar taş gibi oluyorlar
o zaman da bir buzdolabı poşetine alıyoruz hepsiniz
Çıktıktan sonra fırına vermek için bu hamurların buzlarının çözülmesi lazım
Yoksa üzerine sürdüğünüz yumurta sarısı anında donuyor
susam ve çörekotu ekmek imkansız hale geliyor
MEYVELER
Meyveler mevsimlerinde çok uygun fiyatlara satılıyorlar
Belli meyveleri alıp kışın kullanmak üzere saklayabilirsiniz
Bazen de misafirler hediye olarak meyve getiriyorlar
İki kişinin tüketmesi mümkün değilse hemen yenemeyecek olanları derin dondurucuya yolluyoruz!
Vişne: Sapları ayıklanmış olarak buzdolabı poşetlerinde saklayabilirsiniz
Ben bu vişnelerle vişne kompostosu yapıyorum
Vişne reçeli yapımında da kullanabilirsiniz
Çilek: Çilekler çok yumuşak oluyor
Blenderdan geçirip püre halinde küçük kaplarda saklıyoruz
Bu püreyi biraz şekerle kaynatıp
sütlü tatlı ya da pastalarda sos olarak kullanabiliriz
Mürdüm Eriği: Yazın bir misafirim 1 kg getirmişti
evde de bir o kadar vardı
Hemen çekirdeklerini ayıklayıp buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuya attık
Erikleri marmelat yapabilirsiniz
Ya da şekerle kaynatıp püre haline getirerek erikli turta yapabilirsiniz
KAYNAK: tarcintadinda
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul