Yalnız Mesajı Göster

İyi Bir Türk Kahvesi Nasıl Hazırlanır?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İyi Bir Türk Kahvesi Nasıl Hazırlanır?







Türk kahvesi 3 kez kaynatılır İlk kaynamadan sonra alınan kısım kahvenin köpük kısmıdır İkinci kaynatmadan kahvenin tatlı dolgun tadı elde edilir ve üçüncü kaynama ise kahveye acı tadını almasını sağlar
Bir fincan kahve için dolu bir tatlı kaşığı (7-8 gram) kahve kullanılır
Kahve hazırlanmadan ne kadar önce öğütülürse o kadar tazeliğini korur
Ateşe koymadan önce cezveye önce kahve ve şeker sonra bir fincan soğuk su eklenir ve iyice karıştırılır
Az şekerli için 1 küp (2-3 gr) orta için 15 küp (4-5 gr) veya şekerli için 3 küp (8-9 gr) şeker kullanılmalıdır
Cezve kısık ateşin üzerine konulur
İlk kabarmadan oluşan köpük cezveden kaşıkla alınıp fincana boşaltılır
Cezve tekrar ateşe konulur ve tam kaynamak üzereyken ateşten alınıp yarısı kadarı fincana boşaltılır
Kahve üçüncü kez ateşe konur ve yine tam kaynamak üzereyken ateşten alınıp tamamı fincana konur (kahveyi kaynatmamaya özen gösterin çünkü kahvenin istenmeyen bir acılık ve su tadı almasına neden olur)
1 lokum ve bir bardak su ile birlikte ikram edilir
Kahve su ile birlikte servis edilir Sadece kahve tadı alınsın başka tat kalmasın diye kahveden önce su içilir




Alıntı Yaparak Cevapla