Konu
:
Ravent Elma Marmelatinin Yapilisi
Yalnız Mesajı Göster
Ravent Elma Marmelatinin Yapilisi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ravent Elma Marmelatinin Yapilisi
Elma Marmelatı Nasıl Yapılır?
MALZEME
450 ml alan 3 kavanoz için:
700 g ravent
1 yeşil kabuklu elma (Granny Smith
yaklaşık 200 g)
6 çorba kaşığı limon suyu
200 ml elma suyu
600 g pratik reçel şekeri
Yapılışı:
1
Raventi ayıklayın
uçlarını
kesin
Raventleri ve elmayı yıkayarak kurulayın
Raventleri kıyın
Elmadan 3 dilim kesin
gerisini kıyın
Raventi ve elmayı elma suyu ile birlikte uygun bir tencereye koyun
kapağını kapatın
kısık ateşte 5-8 dakika haşlayın (raventin yumuşamış olması gerekir)
2
Pişmiş meyveleri mikserle 5 püre haline getirin yaklaşık 500 g
5 çorba kaşığı limon suyu katın
Püreyi soğumaya bırakın
3
Püreyi şeker ile bir tencereye dökün ve bir taşım kaynatın
kısık ateşte devamlı karıştırarak yaklaşık 4 dakika kaynatın
Kaynama sırasında üstünde oluşan köpüğü alın
Marmeladı kaynar su ile çalkalanmış 3 kavanoza bölüştürün
1'er elma dilimi yerleştirin
Kavanozları kapatın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul