Konu
:
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi(Resimli Anlatım)
5 kg su
* 1 çay kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Portakal kabukları yukarıda görüldüğü gibi doğranır ve birkaç gün suda bekletilir
Acısı çıksın diye sık sık suyu değiştirilir
Daha sonra bir taşım ocakta su içinde kaynatılır (10 dk
)
süzülür
soğuduktan sonra her kabuk güzelçe el içinde sıkılır
Kabuklar sarmal şekilde sarılarak yarım kürdanla tutturulur
Şeker ve su ocağa konulup
kaynayınca sarılan kabuklar içine atılır
Şerbeti koyulaşınca bir kaç damla limon suyu ve tereyağ konur
ocağın altı kapanır
Soğuduktan sonra yeniden ocak üstünde 5 dk
da kaynatılır
Reçeliniz olmuş demektir
akmıyorsa reçel olmuştur
* Tereyağ reçelinizin hem parlak olmasını hemde şekerlenmesini önler
* Reçel sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatırsanız bozulmaz
küflenmez
* Reçeli kaynatım beklettikten sonra tekrar kaynatırsanız
reçel şekerlenmez
* Reçelin rengi meyvenin renğine yakın olmalıdır
* Reçelinize limon damlatamazsanız limon tuzuda olabilir
* Reçel için seçilecek meyveler taze
ezik ve çürük olmamalıdır
* Her meyvenin reçeli yapılabilir
* Meyvenin cinsine göre 1 kg meyveye 1
5 kg şeker konulabilir
* Ekşi meyvelere şeker miktarı artırılabilir
* Marmelat yaparsanız yumuşak meyveler kullanılabilir
* İstenilirse reçeller güneşte bırakılarak yapılabilir
* Reçelin şerbeti ve meyveleri arasında bir oran olmalıdır
* Kavanozdan reçel alırken temiz kaşık kullanıp
kapağı yeniden iyice kapatılmalıdır
* Reçeller buzdolabında saklanmamalıdır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul