Konu
:
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?(Resimli Anlatım)
Eğer çilek reçeli yapacaksanız tam zamanı
saplarını temizleyin
[*]Çilekler çok iri ise dörde
orta boy ise ikiye bölün
[*]Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin
[*]Ertesi gün
erimiş şeker ve çilekleri -su eklemeden- ocağa koyun ve orta ateşte arada sırada karıştırarak pişirmeye başlayın
[*]Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve mümkün olduğunca karıştırmadan pişirmeye devam edin
Bu sırada reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak
bu köpükleri sürekli alın
[/list]
Ateşi kıstıktan 10-15 dk
sonra reçel hafif koyulaşmaya başlayacak
bu kıvamı; karıştırırken kaşıktan akmasına göre anlayabilirsiniz
kaşıktan su gibi akıyorsa daha kaynamaya ihtiyacı var demektir
Reçelin kıvamı koyulaşmaya başlayınca (bu da ateşi kıstıktan yaklaşık 20 dk
sonra olacak) limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk
daha kaynatın
Reçelden bir tatlı kaşığı kadar alın ve soğuk bir çay tabağına koyun
parmağınızla ortasından çizik yapın
reçel yavaş yavaş birleşiyorsa olmuş demektir
-Reçeli koymadan önce tabağı boş olarak bir süre buzdolabında bekletip
iyice soğumasını sağlayın
NOTLAR;
Reçelin malzemelerini aynı oranda arttırabilirsiniz ancak limon suyunu aynı oranda arttırmayın
Örneğin; 2 kilo çilek ve şekerden yapacaksanız
2 adet limon suyu eklemeniz yeterli
Limon suyu yerine limon tuzu da kullanabilirsiniz
O zaman yarım kilo çilek için; 1 çay kaşığı
2 kilo çilek için 2 çay kaşığı limon tuzu kullanmanız yeterli
Limon tuzu da limon suyu gibi inmesine yakın ekleniyor
Limon tuzu ile yaparsanız limon sulu reçele göre daha fazla dayanıyor
Ayrıca
reçel ne kadar koyu kıvamlı olursa o kadar uzun süre dayanıyor
Reçeli ne kadar uzun süre kaynatırsanız o kadar koyu kıvamlı oluyor
biz koyu kıvamlı sevdiğimiz için; -ateşi kıstıktan sonra- toplam 25 dk
kaynattık
Reçel biraz ılındıktan sonra kavanoza alın ve iyice soğumadan sakın ağzını kapatmayın
küflenme yapabilir
Reçeli kavanoza aldığınızda üzerinde köpük varsa mutlaka alın
reçelin şekerlenmesine neden olur
Çilek olarak koyu renkli
tatlı ve kokulu olanları tercih edin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul