Konu
:
Ayva Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Reçeli Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Reçeli Tarifi
MALZEMELER
1
5 kg ayva
1
5 kg şeker
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyup
ikiye bölün
çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın
Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın
Bir tencereye altı su bardağı su koyup
ayvaları bu tencereye atın
Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın
Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin
Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın
Şurup kıvamını bulduğunda
iki çorba kaşığı limon suyunu katıp
biraz karıştırın
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp
soğumaya bırakın
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın
soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp
serin bir yerde muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul