Yalnız Mesajı Göster

Mantar Ve Kereviz Salatası Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Ve Kereviz Salatası Tarifi





MALZEMELER
250 gr mantar dilimlenmiş
3 kereviz sapı dilimlenmiş
Sos:
150 gr yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı ince doğranmış taze tarhun
tuz ve karabiber
Süslemek için:
25 gr kabuğu soyulmuş badem
limon parçaları
birkaç dal taze tarhun veya
birkaç dal maydanoz


HAZIRLANIŞI
Sosu hazırlayın: Yoğurdu zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte bir kaba koyun Bir çatalla çırpın tarhun tuz ve biberi ekleyin
Mantarları ve kerevizleri sosa ekleyip iyice karıştırın
Salatayı bir salata kasesine koyup bademleri serpiştirin Limon parçaları ve tarhun veya maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapın
SERVİS ÖNERİLERİ: Başlangıç olarak veya soğuk etin yanında servis yapabilirsiniz
ALTERNATİF: Tarhunu 1-2 diş ezilmiş sarımsakla değiştirebilirsiniz Sarımsağı zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte yoğurda katın
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Kuru yerine taze otları kullanmak lezzet açısından daha iyidir Eğer kuru tarhun kullanacaksanız miktarı yarıya düşürün Veya yerine maydanoz kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla