Yalnız Mesajı Göster

Külbastı Salatası Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Külbastı Salatası Tarifi





MALZEMELER
4 adet külbastı şeklinde hazırlanmış et (yani çok ince dövülerek hazırlanmış yumuşak et)
1 demet marul veya
1 demet kıvırcık veya
1 adet atom salata ya da istediğiniz cins bir yeşillik olabilir
Varsa:
1 su bardağı dolusu soya fasulyesi filizleri


HAZIRLANIŞI
Her zamanki salata hazırlığı için derin bir salata kasesinin içine elimizle iri iri parçaladığımız yeşillikleri yerleştirelim Bu arada soya filizlerini de çiğden sadece yıkayarak yeşilliklerin üzerine serpiştirelim
Bir taraftan da külbastı etlerimizi ızgarada ya da yağsız teflon tavada 8-10 dakika kadar arkalı önlü kızartalım Soğutup bir kesme tahtasının üzerine koyduğumuz etleri parmak kalınlığında yani jülyen doğrayalım ve salatanın üzerine sıra sıra düzgünce yerleştirelim
Hazırladığımız sosu etlerin üzerinden salataya gezdirelim Ama bence bu sos miktarı çok gelebilir isterseniz yarısını kullanın diğer yarısını da ertesi günkü salatamıza saklayalım

SOSUN TARİFİ
Muhteşem lezzetli sosumuzu hazırlamak için bir kasenin içine; hardal mayonez sirke limon suyu tuz ve karabiberi koyup çatalla iyice çırpalım Sonra da üzerine azar azar sıvıyağı ekleyerek hep karıştırmaya devam edelim Eh sonra ılık su ya da tavuk suyunu ekleyip yine çırpalım

Alıntı Yaparak Cevapla