Konu
:
Zencefilli Ve Erikli Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Ve Erikli Tavuk Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Ve Erikli Tavuk Tarifi
MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
2 adet haşlanmış kemiksiz tavuk göğsü
1/2 bardak doğranmış yeşil soğan
4 adet kabukları çıkarılmış erik
2 çorba kaşığı soya yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
1/2 şeker kaşığı ezilmiş zencefil
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede pirinci normal bir şekilde haşlayın ve soğumaya bırakın
Bir kabın içinde haşlanmış pirinç
haşlanmış ve doğranmış tavuk göğsü
yeşil soğan ve erikleri karıştırın
Sos hazırlamak için
bir kabın içinde soya yağı
limon suyu
soya sosu ve zencefil ilave edip iyice çırpın
Pilavın üzerinde sosu gezdirin
dinlenmeye bırakın
İsteğe göre marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
(6 kişilik)
Her servis 226 kalori
17 gr protein
7 gr yağ
26 gr karbonhidrat
2 gr doğal lif
36 miligram kolesterol ve 610 miligram sodyum içerir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul