Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Ve Erikli Tavuk Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Ve Erikli Tavuk Tarifi





MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
2 adet haşlanmış kemiksiz tavuk göğsü
1/2 bardak doğranmış yeşil soğan
4 adet kabukları çıkarılmış erik
2 çorba kaşığı soya yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
1/2 şeker kaşığı ezilmiş zencefil

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede pirinci normal bir şekilde haşlayın ve soğumaya bırakın Bir kabın içinde haşlanmış pirinç haşlanmış ve doğranmış tavuk göğsü yeşil soğan ve erikleri karıştırın Sos hazırlamak için bir kabın içinde soya yağı limon suyu soya sosu ve zencefil ilave edip iyice çırpın Pilavın üzerinde sosu gezdirin dinlenmeye bırakın İsteğe göre marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz

(6 kişilik)

Her servis 226 kalori 17 gr protein 7 gr yağ 26 gr karbonhidrat 2 gr doğal lif 36 miligram kolesterol ve 610 miligram sodyum içerir

Alıntı Yaparak Cevapla