Konu
:
Salata Koniçiva Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Salata Koniçiva Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salata Koniçiva Tarifi
MALZEMELER
2 adet orta büyüklükte tavuk göğsü (parmak şekli ve kalınlığında şeritler halinde doğranmış)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Varsa; 2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
1 adet orta boy kuru soğan (incecik
halkalar şeklinde doğranmış)
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Arzuya göre:
2 diş dövülmüş sarmısak
Salata için gerekli olan malzemeler:
1 adet göbek marul (yıkandıktan sonra elle iri parçalar halinde doğranmış)
1 adet kıvırcık marul (yine elle iri parçalar şeklinde parçalanacak)
Varsa: 1 demet taze fesleğen
Ya da taze nane (incecik kıyılacak)
HAZIRLANIŞI
Önce tavuk göğüslerini aşçıların ?jülyen? dediği şekilde yani parmak kalınlığında ince uzun şeritler halinde doğrayalım
Bir tavaya zeytinyağını koyup
kızınca soğanları isterseniz sarmısakları ve çam fıstıklarını atıp bir dakika kadar çevirelim
Hemen üzerine doğranmış tavuk parçalarını ekleyerek 7-8 dakika kadar karıştırarak soteleyelim
Sonra da soya sosu ile tuz ve karabiberi serpiştirip
yine sürekli karıştırarak 5-6 dakika daha kavuralım ve tavukları ocaktan alalım
Öte yandan sos için derin bir kasenin içine mayonez
hardal
bunları açıp
inceltmek için ılık suyu ve sirkeyi koyalım
Tuz ve karabiberini de ekleyerek bir çatal veya çırpacakla iyice çırpıp
karıştıralım
bir kenara koyalım
Şimdi de bütün salata malzemelerini derin ve geniş bir salata kasesinin içine elimizle kırdığımız parçalar şeklinde yerleştirelim
Üzerine sosumuzu aktardıktan sonra en üste de tavuk soteyi aktaralım ve ılık olarak servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul