Yalnız Mesajı Göster

Enginar Çanağında Fasulye Salatası Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Çanağında Fasulye Salatası Tarifi





MALZEMELER
7 adet enginar
25 su bardağı kuru fasulye
1 dal defne yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Öncelikle yedi adet enginarı zeytinyağı limon ve tuzlu suda 20 dakika pişirelim
Daha sonra kuru fasulyeyi çok az sıvıyağı ilavesiyle içine 2 adet defne yaprağı atarak haşlayalım ve süzelim Defne yaprağını atalım
Şimdi enginar çanaklarımızın üzerine 2-3 yemek kaşığı süzdürülmüş kuru fasulyeyi koyalım
En üste sosumuzu döküp taze nane yapraklarını ince kıyılmış haliyle süsleyelim Servise sunalım

SOSUN TARİFİ
Derin bir sos kabında malzemelerimizi sırayla koyup bir güzel karıştıralım

Alıntı Yaparak Cevapla