Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Kısır Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Kısır Tarifi(Resimli Anlatım)







Malzemeler:[*]5 veya 6 Adet Patates[*]1 Su Bardağı Köftelik İnce Bulgur[*]Bir Adet Kuru Soğan[*]Yarım Limon[*]Bir Çorba Kaşığı Domates Salçası[*]Bir Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz BiberPul Biber ve Tuz[*]Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ[*]Bir Tutam Maydonoz ve 3 Dal Taze Soğan
Hazırlık[*]Köftelik ince bulgurukaynamış su ile ıslatıppatatesleri haşlamak gerekli
Tarifin Hazırlanışı[*]Patatesler düdüklü tencere yardımı ile haşlanır[*]Bir su bardağıköftelik ince buldur ise bir kaba alınır ve kaynar su ile ıslatılıpyumşaması sağlanır[*]Islatılan ince bulgur ve haşlanmiş patatesler aynı kaptabir tatlı kaşığı tuz ilave edilerek yoğrulur[*]Bir tavada bir adet kuru soğan ince ince kıyıldıktan sonrasıvı yağ eklenerek sotelenmeye bırakılır[*]Soğanlar renk değiştirmeye yakındomates salçasıkırmızı toz biber ve isteğe bağlı kırmızı pul biber ilave edilipyoğrulan köfteli karışıma eklenir ve yeniden yoğrulur[*]Yarım limon sıkıldıktan sonraince ince kıyılmış maydonoz ve taze soğanların yeşil kısımları karışıma eklenir ve son yoğurma işi yapılır[*]Son aşamada patatesli kısırımızı avuç içinde köfte şekli vererektabakta sunuma hazılanır[*]Patatesli kısır tabağı çoban salata ve turşu garnitürleri ile zenginleştirilir[*]Afiyet olsun








Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla