Konu
:
Patatesli Kısır Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Kısır Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Kısır Tarifi(Resimli Anlatım)
Malzemeler:[*]5 veya 6 Adet Patates[*]1 Su Bardağı Köftelik İnce Bulgur[*]Bir Adet Kuru Soğan[*]Yarım Limon[*]Bir Çorba Kaşığı Domates Salçası[*]Bir Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
Pul Biber ve Tuz[*]Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ[*]Bir Tutam Maydonoz ve 3 Dal Taze Soğan
Hazırlık
[*]Köftelik ince bulguru
kaynamış su ile ıslatıp
patatesleri haşlamak gerekli
Tarifin Hazırlanışı
[*]Patatesler düdüklü tencere yardımı ile haşlanır
[*]Bir su bardağı
köftelik ince buldur ise bir kaba alınır ve kaynar su ile ıslatılıp
yumşaması sağlanır
[*]Islatılan ince bulgur ve haşlanmiş patatesler aynı kapta
bir tatlı kaşığı tuz ilave edilerek yoğrulur
[*]Bir tavada bir adet kuru soğan ince ince kıyıldıktan sonra
sıvı yağ eklenerek sotelenmeye bırakılır
[*]Soğanlar renk değiştirmeye yakın
domates salçası
kırmızı toz biber ve isteğe bağlı kırmızı pul biber ilave edilip
yoğrulan köfteli karışıma eklenir ve yeniden yoğrulur
[*]Yarım limon sıkıldıktan sonra
ince ince kıyılmış maydonoz ve taze soğanların yeşil kısımları karışıma eklenir ve son yoğurma işi yapılır
[*]Son aşamada patatesli kısırımızı avuç içinde köfte şekli vererek
tabakta sunuma hazılanır
[*]Patatesli kısır tabağı
çoban salata ve turşu garnitürleri ile zenginleştirilir
[*]Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul