Konu
:
Fırında Patates Kabuğu Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Patates Kabuğu Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Patates Kabuğu Tarifi(Resimli Anlatım)
Kumpirin en çok dışını sevenlerdenmisiniz?
Ozaman bu tarif tam size göre
Malzemeler:
- 4 büyük patates (fırında veya mikrodalgada pişmiş)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı sarımsak tozu
- Çeyrek çay kaşığı kırmızı biber
- Bir tutam karabiber
- 8 dilim pastırma / sucuk (yaklaşık 40 gr)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar (yaklaşık 200 gr)
- 4 ince doğranmış taze soğan Pişmiş patatesleri uzunlamasına ikiye bölün
Kabuklarında yarım cm’lik biraz patates kalıncaya kadar içlerini çıkarın
Küçük bir kasede zeytinyağını tüm baharatlarla iyice karıştıın
Bir fırça yardımıyla patateslerin tüm yüzeyine sürün
Tarifin aslında patateslerin bu şekilde fritüzde 5 dakika kızartılması gerektiği söyleniyor
Ama bence siz kızartmayın
kabukları biraz çıtırdayıncaya kadar 10-15 dakika
önceden ısıtılmış 220 derece fırına verin
Çıkardıktan sonra içlerini peynir ve ufak ufak doğradığınız pastırma dilimleriyle doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında
peynirler eriyene
pastırmalar biraz pişene kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra üzerini ince ince doğradığınız taze soğanlar ve isteğinize bağlı bir kaşık krema ile süsleyin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul