Konu
:
Krepli Kabak Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Krepli Kabak Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krepli Kabak Tarifi
MALZEMELER
3-4 adet kabak
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
3-4 adet sosis
100 gr kaşar peyniri
Yeteri kadar tuz
karabiber
1 ölçek krep hamuru için:
3 su bardağı un
3 adet yumurta
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Un
bir tatlı kaşığı tuz
yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın
Krep tavası veya normal tavayı hafifçe yağlayın
Hamurdan bir çorba kepçesi dökerek önce altını
sonra da üstünü pişirin
10 tane krepi bu şekilde hazırlayın
Diğer taraftan kabakları kazıyın
Yıkadıktan sonra irice doğrayın
Üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup kabakiarı yumuşayana kadar pişirin
Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyun
Eriyince 2 kaşık un ekleyerek un kokusu gelene kadar kavurun
Kabakları ilave edin
Eze eze beraber karıştırın
Et suyunu koyun
Tuzunu ve karabiberini koyup yavaş ateşte püre haline gelene kadar pişirin
Ateşten almadan önce ince kıyılmış dereotunu ve küp küp doğranıp yağdan geçirilmiş sosisleri ekleyin
Servis tabağına bir adet krep koyup üzerine kabak püresini bolca sürün
Tekrar krep koyun ve tekrar püre koyun
5 kat olunca en üstüne püre koyun
Kaşar peyniri rendesini serperek servise sunun
Arzu ederseniz bu şekilde iken peynirler eriyene kadar 250 derecede ısıtılmış bir fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul