Konu
:
Soslu Yerelması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Yerelması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Yerelması Tarifi
MALZEMELER
1 kg Yerelması
4 Domates
4 Çarliston Biber
4 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2-3 Dilim Kızarmış Ekmek
Tuz Karabiber
HAZIRLANIŞI
Yerelmasının kabuklarını soyup yıkayın ve az tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın
Margarinin yarısını küçük bir tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun
Yavaş yavaş sütü ilave ederek topaksız bir beşamel sos elde edinceye kadar iyice karıştırıp pişirin
Çarliston biberleri ince ince doğrayın
Kalan margarini tavada eritip biberleri kavurun
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayarak biberlere ekleyin
Sos kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte pişirin
Hazırladığınız domates sosuna beşamel sos ve 3-4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi ekleyin
Tuz ve karabiber serperek karıştırın
Kızarmış ekmek dilimlerini küçük parçalara bölerek servis tabağına alın
Üzerine haşladığınız yerelmasını sıcak olarak yerleştirin
Hazırladığınız sosu da üzerine yayıp kalan kaşar peynirini serpin
İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul